Ne trošimo svoje vrijeme na gluposti

 In Kolumne

Jučer je bio dan kada smo svi mi bili sa svojim najmilijima, u obiteljskom miru, na onom svima nama dragom mjestu punom topline i sigurnosti. Dijelili smo jedni s drugima naše osjećaje i lijepe uskrsne želje, šaljući ih i našim prijateljima i znancima putem poruka i s osmijehom na licu čitali njihove poruke. I osjećali smo se sjajno, jer smo znali da je naše vrijeme bilo blagoslovljeno dobrim vibracijama. Tako se osjećamo uvijek kada svoje vrijeme pažljivo poklanjamo biranim osobama i trenucima i kada ga ne bacamo na nešto što nam evidentno krade naše dragocjene minute.

Nakon jednog takvog predivnog dana, sinoć sam oko sat vremena potrošila na internetske trolove i pitala se – zar je meni ovo potrebno? Zar je ikome od nas to potrebno? Trolovi su neizbježna pojava na internetu i ako smo na bilo koji način tu gdje jesmo, a svi smo tu igrom slučaja ili silom prilika, tada se, eto, moramo baviti i trolovima. Govorim o ljudima koji u svom životu nemaju drugog posla od opstruiranja bilo čega što netko radi na njima svojstven način. Njihova jedina inspiracija su životi i djela drugih ljudi, jer očito im njihov život nije dovoljno zanimljiv.

Trolovi su besposleni, zlonamjerni ljudi koji dolaze na razne stranice i u grupe na društvenim mrežama kako bi tamo ostavljali svoju prljavštinu u obliku komentara s kojima se nemamo vremena baviti. Možemo ih doduše koristiti kao tzv. ‘korisne budale’ koje doprinose viralnosti objava ili jednostavno obrisati njihove nebulozne komentare. Najgore što možemo učiniti je ući s trolovima u nekakvu raspravu, jer tome nema kraja i to nema apsolutno nikakvog smisla, a svaki novi trenutak utrošen u to, novo je punjenje negativnom energijom, a to ni u kojem slučaju ne želimo.

Jednako je i s trolovima u stvarnom životu. I njih treba što prije ugasiti i odstraniti. Energetski su to vampiri koji hodaju ovim svijetom kako bi nam ukrali energiju i vrijeme koji su nam potrebni za ostvarenje naših životnih ciljeva. Njihova je misija – spriječiti nas u ostvarenju naših snova, uvjeriti nas da je ostvarenje istih nemoguća misija ili, ako već ne uspiju u tome, a onda da nas barem uspiju malo usporiti u dostizanju naših ciljeva, pa će im već to biti neka naslada.

Kada odstranimo trolove iz našega života, bilo virtualnog ili stvarnog, istog se trena počinjemo osjećati bolje i spremnije za nove pobjede. A njihova je najveća zabluda u tome što misle da će nam nedostajati njihovo trolanje i podmetanje na kojega smo već bili navikli, kao magarac na batine… Ali, ne. Prevarili su se. Neće nam nimalo nedostajati. Naprotiv. Na njihovo će mjesto doći netko tko će nas poticati u što skorijem dostizanju naših ciljeva. Poklonimo naše povjerenje i ljubav pravim prijateljima, onima koji to doista jesu i družimo se s ljudima koji vjeruju u nas i koji nas istinski vole, kao što mi volimo njih. Ne bacajmo ni trenutka svog vremena na nekoga tko ne zaslužuje ni nas ni naše vrijeme. Izgubljeno vrijeme ne možemo vratiti. A vrijeme koje neumitno prolazi veliki je učitelj koji nas iz dana u dan uči kako ne možemo pripadati svima i svakome, već imamo mogućnost izbora. Sjetimo se toga ponekad. Sjetimo se da je naše vrijeme dragocjeno.

Da, upravo je to ono što nas najviše brine, to vrijeme koje svakoga dana potrošimo na gluposti, a mogli smo ga potrošiti bolje i korisnije. To je ono što nas brine – ta činjenica da kradljivci vremena ipak uvijek uspiju barem u tome – u krađi našeg dragocjenog vremena. Žali Bože i jednog jedinog potrošenog trenutka na nešto loše i bezvrijedno, na energetske vampire, na ljude koji nam čine zlo, na situacije koje nam piju energiju nasušno nam potrebnu za druge, kreativne stvari.

Eto nam i novog jutra. Svanuo je predivan sunčan dan, rodio se uz cvrkut ptica, jedan posve novi dan prepun mogućnosti za naša dobra djela i pozitivnu energiju koju možemo dati jedni drugima. Zajedno s njim, rodili smo se i mi još jednom – novi i spremni za novi pogled na vrijeme koje je pred nama. Iskoristimo ga upravo za to – za širenje dobrih vibracija, jer one su jedino što vrijedi na ovome svijetu. Sve ostalo je samo gubljenje vremena. Vrijeme je ono od čega se život sastoji. Pokušajmo ga bacati što manje na krive stvari i štedjeti što više – za prave stvari i prave trenutke, za ono što nas veseli i stavlja osmijeh na naše lice.

Recommended Posts
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam mail i odgovorit ćemo u najkraćem roku!

Opasno je imati svoje mišljenjePekica.com