Poslušaj što ti srce govori

 In Kolumne

Možemo to zvati zakonom privlačenja, možemo to zvati energetskim bumerangom, magnetom, Božjom pravdom ili karmom, sasvim je svejedno, ali jedno je sigurno – ono što dajemo, to ćemo i primiti na ovaj ili onaj način, u ovom ili onom obliku. Ono što dajemo od sebe, to će nam se vratiti u za nas neznanom obliku i trenutku, a kada dođe taj dan, znat ćemo da je to taj neizbježan i nepogrešiv Zakon Prirode, kako god ga mi zvali i na kojoj god strani svijeta živjeli.

Sami pišemo svoju sudbinu i odlučujemo o njoj, prizivajući svakodnevno našim mislima i osjećajima događaje i ljude u naše živote. Kada su naše misli i osjećaji usklađeni s našim duhom, tada prizivamo ono najbolje za nas, a da bismo to postigli, moramo najprije obaviti onaj najvažniji razgovor od svih ostalih, a to je razgovor sa samima sobom. U tom ćemo razgovoru najbolje upoznati sve tajne putove naše podsvijesti.

Ono što želimo da nam dođe u život, moramo odaslati Izvoru. Ako želimo ljubav, poklanjajmo ljubav i samo ljubav. Ako ulažemo energiju u nešto što nas ispunjava, kad-tad ta će energija uroditi plodovima koji su nam potrebni. Priroda je rekla sve. Samo treba čitati njezine znakove. Što sijemo, to ćemo i žeti.

Koliko smo svjesni važnosti naših misli i njihova utjecaja na sve što nam se događa u životu, točnije – na sve što njima prizivamo u naš život? Pitanje koje nam se ovdje nameće je sljedeće: do koje mjere mi uopće poznajemo našu podsvijest? Jesmo li svjesni da možemo upravljati našim mislima ili možda mislimo kako one žive neki svoj život bez mogućnosti našeg utjecaja na njih?

No, kako ćemo utjecati na naše misli, ako ih ne osvijestimo, ako niti ne znamo koje su to uopće misli? Upoznajmo se stoga s našom podsviješću prije svega ostaloga. Pogledajmo čega sve ima u njoj kako bismo tamo napravili reda i riješili se naših ružnih sjećanja i negativnih uvjerenja ako ih tamo ima te ista pretvorili u poučna i pozitivna. Svaki čovjek najprije mora upoznati sebe kako bi mogao upoznavati druge ljude. Sve se događa s nekim razlogom. Baš sve. Svaki čovjek mora naučiti koristiti svoj vlastiti mozak kako bi lakše upravljao svojim životom. To je početak svega ostaloga. Naše misli i naše emocije uistinu kreiraju naš život. Ono što razmišljamo i osjećamo utječe na ono što nam se događa u životu.

Ne možemo istodobno biti i sretni i tužni, kao što ne možemo istodobno i letjeti i roniti. Ne možemo istodobno biti mudri i nepromišljeni, kao što ne možemo istodobno biti štedljivi i rastrošni. Mi donosimo odluke u našoj podsvijesti koja šalje poruke našoj svijesti. No, kada to osvijestimo – tada naš život postaje posve drugačiji.

Kada naučimo koristiti naš mozak kao što koristimo naša računala, tada se čuda počinju događati na svakom koraku našega života. Kako ćemo ispuniti svoje želje i snove, ako ne znamo ni koje su to želje i koji su to snovi? Svatko od nas utječe na stanje svoga uma, svoga duha i svoga tijela, sve je povezano. Mi smo kreatori naših vibracija. Kada emaniramo ljubav, ljubav nam se vraća. Kada emaniramo zahvalnost, obilje nam se vraća. Kada svjetlo u nama zasvijetli, jer smo se prepoznali u nekome ili nečemu, snaga Izvora to osjeća i iz tog Izvora prema nama teku slične situacije koje će ponovno rezultirati našim entuzijazmom zbog možebitnog prepoznavanja.

Ono u što vjerujemo, vjeruje u nas. Ono što tražimo, to ćemo naći, odnosno – to isto će pronaći nas. Sve je u biti jako jednostavno. Svakoga bismo dana trebali pročistiti naše misli od nepotrebnih energija i informacija i usredotočiti se na one energije, ljude, trenutke i stvari koje su u skladu s našim višim bićem, našom dušom i našom životnom svrhom. Na taj način, svakim novim životnim korakom otkrivamo što znači imati čiste misli, čisto srce i čistu dušu. Svakim novim korakom bolje upoznajemo sebe i kročimo dalje mrvicu pametniji i sretniji. Svaki korak je neki novi početak, nova nada puno novih snova željnih ostvarenja. Uz takvog učitelja iz naše podsvijesti sve je tako lako naučiti. Uz naš osviješteni i probuđeni unutarnji glas lakše je rastjerati sve oblake, razbistriti naš um i s lakoćom prepoznati putokaze u smjeru našeg ostvarenja. Kada osvijestimo naš unutarnji glas, čut ćemo kako svakome od nas govori: „Pođi tamo kamo te srce vodi, idi tragom svoga osmijeha, idi prema onome što veseli tvoje srce i tvoju dušu.“ Tako sam činila oduvijek. To činim i danas, svaki dan. Tako ću činiti dovijeka.

Recommended Posts
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam mail i odgovorit ćemo u najkraćem roku!

Pješčani satDomoroci Globalnog sela