Sretan vam i blagoslovljen Uskrs

 In Kolumne

Predivno je osjetiti bliskost s drugim ljudima, a to se posebno osjeti u dane blagdana. Ugodno je znati da ljepota zajedništva još uvijek živi u mnogima od nas. Željni smo toga. U posljednje je vrijeme previše umjetnih zidova niknulo između nas i došlo je vrijeme da se ti zidovi sruše i da ponovno budemo ono što jesmo – ljudi.

Te zidove nije gradio nitko od nas. Gradili su ih oni koji žele podijeljen i razoren svijet. Ali, nešto u nama nikada nije prestalo vjerovati da uvijek može i mora biti bolje. Svakim danom sve smo svjesniji toga i sve sigurniji da možemo ovaj svijet pretvoriti u bolje mjesto za sve nas. Osmijehom. Lijepom riječju. Energijom koja krijepi. Nježnošću. Pogledom koji iscjeljuje. Dobrim djelom. Dodirom koji tješi. Tišinom koja nam šapuće da će sve biti dobro. Lijepom gestom koja hrani dušu. Ugodnom mišlju koja dotiče i blizinu i daljinu.

Graditelji ograda i zidova nastavit će ih graditi, uopće ne sumnjam u to, ali ne brinimo zbog toga, već vjerujmo u nove predivne mostove koje smo pozvani graditi svojim srcima i svojom ljudskošću.

Staza života vijugava je i nepredvidiva. Vrijeme se ubrzava, a mi smo pozvani privikavati se na sve ono što nam ta zavojita cesta donosi.

Svaka naizgled loša vijest samo je poziv svakome od nas da ju učinimo boljom, da učinimo nešto da takvih vijesti više ne bude i da ovaj svijet bude preplavljen lijepim vijestima, da bude pravedan, čist, lijep, slobodan, lepršav i uredan kao najljepša proljetna cvjetna livada.

Svaki osmijeh u trenu može se pretvoriti u suzu i obratno. Život nas tome stalno iznova uči. Vjerujemo stoga da će tako i svačija suza jednoga dana biti osmijeh. Mora biti. Jer, to je život…zavojita cesta kojom putujemo i nadamo se, sanjamo i maštamo, padamo i dižemo se.

Putujmo kroz život s ljubavlju i bez straha i volimo jedni druge, jer sve drugo je gubljenje dragocjenog vremena na ovome svijetu.

Pošaljimo jedni drugima lijepe želje, budimo tu jedni za druge, jedni uz druge i jedni u drugima u sve dane, a ne samo za blagdane i rađajmo se svakog dana s mišlju da život još uvijek može biti lijep, bez obzira na sve ono što bi moglo poremetiti naš mir, srušiti naše snove i ugasiti svjetlo koje obasjava naš izmaštani svijet iz bajke.

Dragi prijatelji portala Epoha, u ime uredništva i svoje osobno ime od srca vama i vašim najmilijima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Recommended Posts
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam mail i odgovorit ćemo u najkraćem roku!

Dužničko roblje